Tao Tommy’s Margarita
Margarita: είναι η ισπανική λέξη για την αγγλική Daisy.
Τα Daisies είναι cocktail της μεσο-βικτωριανής εποχής, τα οποία δημιουργούνται, κατά παράδοση, με μια αλκοολούχα βάση, έναν ξινό χυμό και μια γλυκαντική ουσία ή liqueur. Η margarita εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία και θα μπορούσε κάλλιστα να ονομάζεται και tequila daisy. Πολλοί είναι αυτοί που διεκδικούν την πατρότητα του συγκεκριμένου cocktail χωρίς όμως να μπορούμε να καταλήξουμε με σαφήνεια σε κάποιο όνομα. Παρ΄ όλα αυτά, η margarita, όπως την ξέρουμε σήμερα, με το αλάτι στο χείλος του ποτηριού, αποδίδεται στην κυρία Margaret Sames και σε μια πρσπάθεία της να ισορροπήσει γευστικά το μείγμα της και ανάγεται στο 1948.
Η Tommy’s Margarita δημιουργήθηκε τη δεκαετία του ’80 από τον Julio Bermejo, γιο του ιδιοκτήτη του διάσημου Tommy’s Restaurant, ο οποίος αντικατέστησε το triple sec με σιρόπι αγαύης. Η tequila είναι απόσταγμα μπλε αγαύης, και επομένως, αυτά τα δύο υλικά δένουν υπέροχα γευστικά. Ακόμα πιο πρόσφατα, ο έλληνας bartender και ιδιοκτήτης του bar Dos Agaves, μας έδωσε μια πιο πικάντικη και μοντέρνα συνταγή της Tai Tommy’s. Εμείς την προσφέρουμε προσθέτοντας στο τέλος το σπιτικό μας αφρό chilly ginger ελαφρώς αλατισμένο.
[Tequila. Agave syrup. Chilly syrup. Ginger juice. Our homemade chilly ginger foam].